Om oss

Kårby Organics är ett svensktillverkat och ekologiskt livsstilsmärke. Vi tycker att med en allt mer stressad vardagsmiljö behöver vi mer än någonsin det naturliga, vackra och inspirerande naturen har att ge oss. Den nordiska naturen har omfamnat oss och format det vi ser som välbefinnande, ett välbefinnande som vi vill att alla ska ha tillgång till genom en serie produkter som inspirerar till en skönare vardag. Vi tror att det bästa för dig och ditt välbefinnande är ingredienser som är så lite bearbetade som möjligt. Därför undviker vi syntetiska tillsatser och bearbetade ämnen som inte har sitt ursprung i naturen. Vi värnar om det råa och vackra naturen har ett erbjuda och ger dig det i sin mest koncentrerade och kraftfulla komposition för bästa resultat.

Våra ekologiska doftprodukter är fria från syntetisk parfym och är doftsatta med eteriska oljor från odlingar runt om i världen, tillsammans bildar de tre olika doftkategorier. Välj kategori utifrån din sinnestämmning just nu. Låt produkterna bli ett verktyg som inspirerar dig till mer välbefinnande och mindre stress.

Vill du ha hjälp att välja vilka dofter som passar just dig? Gör vårt enkla test i vår doftkonsultation, den vägleder dig vilka dofter vi tycker passar din sinnestämning bäst just nu.

Grundare

Efter mer än tio år i hudvårdsbranschen som hudterapeut med arbete för några av världens största hudvårdsvarumärken och som lärare på anrika Elisabethskolan i Stockholm ville jag förverkliga min dröm om ett eget varumärke.

Jag lämnade arbete och trygghet hemma för en spännande utbildnings och inspirationsresa till Indien hösten 2013. Här studerade jag Ayurvedisk örtlära och under mina lektioner, långt bort från stress och krav hemma, föddes idéen till mina produkter.

Med min egna naturnära upplevelse i Indien och studierna om alla växterna blev det en självklarhet att företaget skulle jobba nära naturen med ett ekologiskt tänk. Resultatet är mitt varumärke Kårby Organics.

Jon Kårby, grundare.

Ljusproduktionen

I sörmländska Strängnäs häller vi alla våra ekologiska doftljus för hand med stor omsorg. Kårby Organics lilla team ljusmakare är med i hela kedjan från att sätta vekar, till att blanda doftblandningar och hälla ljusvaxet.

Vi jobbar med ett unikt ljusvax som är helt ekologiskt. Fritt från stearin, paraffin, raps eller sojavax. Vårt unika vax består av helt naturliga ingredienser från ekologiska odlingar runt om i världen och är en blandning av kokos, bivax, karnauba och palmolja helt fritt från kemiska tillsatser. Vår palmolja kommer inte från skövlad regnskog i Asien utan från småodlingar i Sydamerika med ekologisk certifiering (Organic Soil Association). Den enda bearbetning vi gör med råvarorna är att de värms upp för att kunna blandas till det unika vaxet.

Konventionella ljus innehåller oftast paraffin, ett fossilt ämne som bidrar till växthuseffekten när de eldas. Det är något som inte går ihop med vår filosofi om att jobba nära naturen.

Den stora efterfrågan på gröna produkter har gjort att sojavax har blivit en allt mer vanlig produkt bland ljus, men även soja har stora nackdelar. Sojavax är omöjligt att få ekologiskt då själva processen att göra ett vax är långt från ekologisk. Sojabönorna krossas, ett lösningsmedel används för att pressa ut oljan som används för att skapa ett vax. Oljan blir ett vax genom en kemisk process som kallas hydrogenering, resultatet blir ett hårt vax eller med andra ord ett transfett. Ursprunget av sojabönorna som används till sojavaxproduktionen kommer från genetiskt modifierade grödor (GMO) i USA. Helt enkelt inte en grön och naturvänlig process och något vi tar avstånd från.

Candle Makers

På våra Original Candles kan du hitta ”Candle Maker ID” och se här nedanför vem som gjort ditt ljus.

Är du nyfiken på vår produktion eller vill ha ett event hos oss och göra din egen doftprodukt? Kontakta oss för mer information.

Josefina

Josefina

Candle Maker

När Josefina inte häller ljus eller packar din order så gillar hon att måla. Hennes favoritdoft just nu är ``Fir & Mint`` och har du ett ljus gjort av Josefina har den ID 2214.

Camilla

Camilla

Candle Maker

Camilla tycker att hälla ljus är som meditation och är en riktig retrofantast. Camillas favoritdoft just nu är ``Basil & Bergamot``, hennes ljusmakar- ID är 2213.

Oscar

Oscar

Candle Maker

Friluftskillen Oscar är en fena på att sätta vekar och räkna ut produktformler. Hans favoritdoft just nu är ``Ginger & Lime`` och ljus gjorda av Oscar har ID 2215.

Jon

Jon

Founder

Grundaren och allt-i-allo som ständigt är på jakt efter nya ekologiska dofter och reser världen runt för att hitta dem. Ljus gjorda av Jon har ID 2210.